Beše to davno!

1990. godine, kao apsolventi želeli smo da odemo u inostransvo, radi zaposlenja, gde ćemo dobro zarađivati. Pozvala sam mog ujaka koji je tada radio u Beču i zamolila ga da nam nađe posao. Svaki dan smo mu zahvalni na preporuci, a ne prođe ni jedna poslovna ili privatna proslava da mu se Sava ne zahvali javno pred svim gostima. Hvala ti još jednom dragi  uja Baća. Moj ujak nas je povezao sa svojom koleginicom iz prosvete koja je sa svojim suprugom uspešno gradila internacionalnu kompaniju. Radili su u 6 zemalja i tadašnja SFRJ je bila sedma zemlja u kojoj registruju firmu i počinju sa radom. Bili smo prvi iz Novog Sada a drugi iz Vojvodine koji su dobili sredstvo za rad, a zvalo se „reprezentativni kofer“. Kao studenti u Novom Sadu nismo imali puno poznanika, ali i ovom prilikom se zahvaljujemo porodici Popov kod kojih smo održali prvu prezentaciju.

Tako smo krenuli putem direktne prodaje u Zepter International. Posle tri meseca rada primljeni smo u radni odnos. Od prve provizije (koja se tada isplaćivala posle 6 meseci rada) kupili smo verenički prsten i burme. Bili smo sve bolji i bolji, tako da smo promocijom novih programa dobijali nove zadatke u kojima smo brzo dostizali do najviših rangova. Kako poslovno tako i privatno sam postizala lični uspeh zahvaljujući mom suprugu Savi Mihajloviću. U prve četiri godine rada i braka postala sam tri puta majka. To je naše najveće bogatstvo!

Sava je 1996. godine bio direktor Vacsy programa u SRJ. Ja sam kao najbolji menadžer u prodaji posuđa dobila zvanje direktor regije Vojvodine u programu Cosmetics. Tog momenta sam se pitala kome sam ja menadžer kada svi saradnici su ostali u predhodnom programu – Edelstal i od tada do danas vodi ih najbolji bračni par Presječan Zravko i Slavica. Sa prvom obukom uključila sam 20 predivnih vrednih saradnica sa kojima je usledio fantastičan rezultat. Iz meseca u mesec sam preskakala rangove i vrlo brzo došla blizu 2000 saradnika u menadžmentu Vojvodine. Jedino mesto gde sam mogla organizovati regionalnih sastanaka je u ono vreme bio restoran „Barutana“. Pravo je zadovoljsvo bilo takmičiti se sa kolegama iz Vacsy programa. Samim tim je bio i takmičarski duh u rezultatima mog supruga i mene. Kako su se manjali nazivi države u kojoj živimo, mi nismo ništa menjali ostali smo verni direktnoj prodaji.

Sava je 1997. godine otišao u Zepter Rumuniju na mesto direktora prodaje svih programa Zepterove palete proizvoda. Deca i ja smo mu se pridružili 1998. godine, takođe. Odlaskom tamo, dobila sam posao u administraciji. Posle vrhunskog menadžera u Srbiji, pružila mi se šansa da upoznam organizacione poslove u kompaniji mimo prodaje. Troškovi su jedan vrlo bitna stavka u poslu: zakup, provizija, porezi, doprinosi, plate, rentabilnost, nagradna takmičenja…. Zavidni rezulrati, usavršen rumunski jezik i ostavljenim 20 iškolovanih i profesionalnih direktora u Rumuniji, u svim programima i na svim regijama Sava je postigao poslovni plan. Ostavili smo desetine rumunskih porodica sa kojima smo i dan danas u kontaktu iz poslovnog sveta i desetine porodica koje smo upoznali u srpskoj ambasadi.

2000. godine, povratkom u SRJ počinjemo sa poslom budućnosti a to je OSIGURANJE. Sava je bio direktor Zepter osiguranja u tadašnjoj državi a ja sam krenula da formiranjem menadžment u Novom Sadu. U tom periodu jedino se 2003. godine promenio naziv države u Srbija i Crna Gora. Kod nas, privatno postali smo  bogatiji za još jednog člana porodice. Mi smo išli samo uzlaznom linijo. Razvijali smo menadžmenta, osvajali nagrade na svim takmičenjima svojim ličnim rezultatima i kvalitetnim menadžmentom koji je radio u Nišu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Novom Sadu, Bečeju, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci. Preponosni smo na sve rezultate koje smo ostvarivali timski sa velikim menadžmentom sve do 2006. godine dokle je bila i   država Srbija i Crna Gora.

 

U novembru 2006. godine nas je kupila najveća ausrijska osigavajuća kuća, UNIQA OSIGURANJE. Sa Uniqa osiguranjem smo se uzdizali ka još većem profesionalizmu. Radili smo sa zaposlenima u prvoj osiguravajućoj kući u Srbiji koja je razdvojila i registrovala dve osiguravajuće kuće, kako je tražila Narodna banka Srbije. Dakle Uniqa životno osiguranje i Uniqa neživotno osiguranje. U našoj grupi je bilo zaposlenih u proseku oko petnaest ljudi koji su postizali svoje privtne ciljeve radeći sa nama. Sa divnim uspomenam se sećamo svakog od njih:

 • – M.S. Novi Sad, svoju porodičnu firmu sa drugom delatnošću nije napustila, već postala najuspešnija u svojoj branši. Radeći sa nama ostavila je iza sebe ogroman broj kvalitetnih klijenata i  dobrodošla je uvek kod nas.
 • – A.L. Niš, pravnik koji je zadnje godine radnog odnosa posvetio timskom radu u osiguranju, odakle smo ga ispratili u penziju.
 • – M.M. Zrenjanin, je našla svog bračnog druga i posveti se stvaranju porodice.
 • – T.N. Novi Sad, je radeći sa nama po 10-12 sati dnevno fantastično napredovao i rešio svoje stambeno pitanje i prošitenje porodice.
 • – B.V. Vrdnik, je našao svog bračnog druga među zaposlenima i formirao porodicu.
 • – M.J. Novi Sad, maladi gospodin koji je došao da prijavi nezgodu svoga oca preko Informatike, porodičnog   osiguranja, upoznao je B.V. i krenuo u timski rad našeg tadašnjug menadžmenta. Preponosni smo što sa svojom suprugom ima divnu porodicu, a poslovno u svojoj firmi izuzetno uspešan.
 • – M.P. Bečej,  ekonomista koji je svojim sugrađanima i okolini predstavljao životno osiguranje putem kvalitetnih prezentacija. Ostvarivao brilijantne rezultate i putovao sa nama po Evropi.
 • – D.M. Ruma, bio je u našem menadžmentu od prvog dana, posvećen direktnoj prodaji kao i mi. Kolega je i  danas vrhunski zastupnik osiguranja sa licencom NBS.
 • – G.M. Bačka Palanka, je ispunio svoje ciljeve i radi školovanja dece prešao iz manje sredine u Novi Sad gde je rešio i svoje stambeno pitanje.
 • – M.M. Sremska Mitrovica, je svake godine postizao po nešto, stan, automobil, proširenje porodice, prevazilaženje učitelja Save u svakom pogledu.
 • – Ž.T.Č. Petrovaradin, je pronašla sebe u direktnoj prodaji, doprinosi svojoj porodici stabilnu i sigurnu mesečnu zaradu i još uspešnija je od svojih bivših predpostavljenih Save i Dragane.
 • – R.V. Petrovaradin, je rad u kolektivu Uniqa osiguranja osetila kao pripadnost i sigurnost kolektivnom i timskom radu, odakle planira da otplovi u penzionerske dane.
 • – M.M. Novi Sad je nakon praćenja kako drugi uspešno ispunjavaju svoje planove shvatio da se ne mora samo preživeti u toku godine, nego i postići puno bolji rezultati. Rešenje stambenog pitanja je donelo najveću sreću u dom, a to je dete.

Mnogi su prošli našu obuku, rad na terenu sa nama i sačuvali svoje mesto u našoj poslovnoj saradnji. Nadam se da se i oni nas sećaju. Svima koje pominjemo se neizmerno zahvaljujemo na brilijatnoj saradnji. Neki su bili samo par meseci, do godinu dana ali im želimo uspeh u onome čime se sada bave.

Pravo zadovoljstvo pripadnosti je postojalo, Uniqa timu koji je imao oko 1000 zaposlenih u prodajnim mrežama i administraciji. Svima njima se zahvaljujemo na podršci, edukaciji, motivaciji i saradnji.

2010. godine se rodila ideja o ekskluzivnom zastupanju!

2011. godine zahvaljujući direktoru D. Vasiljeviću i dogovoru sa gospodinom F. Weiler krenuli smo u projekat registracije prve ekskluzivne agencije za zastupanje u osiguranju.

Došli smo do 2012 godine, a nju Vam predstavljamo na stranici: O nama.