Poštovane kolege, Pokušaću da Vam dočaram utiske sa još jednog predivnog putovanja koje je organizovala naša UNIQA na osnovu nagradnog takmičenja “leto 2007” godine.

Prvenstveno čestitam gospodi: Miloradu Dikliću, Igoru Titinu, Adamu Lukiću i Savi Mihajloviću na osvojenom nagradnom putovanju. Za Las Vegas su krenuli i gospodin Đorđe Gajin i gospođica Gorica Drobnjak. Moja malenkost je prisutna zahvaljujući gospodinu Lukiću koji mi je ustupio mesto. Hvala Vam. Ova nerazdvojna šestorka je od 31.03.2009 do 07.04.2009 godine uživala u nezaboravnim avanturama.

Polaskom iz Beograda i dolaskom na aerodrom u London, vođa puta se izgubio na mnogobrojnim terminalima, te naše usputne stanice. Sami smo našli odakle poleće avion za Feniks, čekirali karte i tako pokazali da smo snalažljivi i dobro organizovani UNIQA tim. Prilikom čekiranja karata za Fenix bilo nam je sumnjivo da li je sav prtljag poslat u isti avion . Ta nesigurnost oko torbi se potvrdila posle 12 sati leta do Fenixa gde smo svi preuzeli kofere sem Save Mihajlovića koji je naredna tri dana čekao svoj prtljag. Od Fenixa do Las Vegasa je usledio kratak let od sat vremena. Na aerodromu uglavnom svi putnici preuzimaju prtljag dok Sava, lišen te obaveze, shvata čarolije Las Vegasa i okušava sreću na mnogobrojnim aparatima jer aerodrom je jedna velika kockarnica.

Bez obzira što je bilo veče prilikom našeg dolaska u hotel LUXOR u kojem smo bili smešteni, počinjemo da živimo američkim stilom. Večera, odlazak u klub, viski, prave cigare, dobra muzika i na hiljade aparata oko nas. Foaje svakog hotela je ogromna kockarnica.

 

01.04.2009. prvi dan, išli smo u obilazak Las Vegasa. Gospodin Stokuća nam se pridružio da bi nam što više detalja ispričao i pokazao. Slikali smo se kod najkarakterističnijeg simbola tj. natpisa “WELCOM to Fabulous LAS VEGAS NEVADA”. Obišli smo DOWNTOWN. Do pre deset godina je bio ruina, gde su boravili ološi i narkomani. Sada je preuređeno, ekskluzivno, čisto, sa mnoštvom prodavnica, zlatara i naravno, bezbroj kockarnica. Tu smo videli najveći komad zlata, težine xxx grama koji je izložen u kockarnici Golden Naget. Najveći hotel na svetu MGM GRAND sa 5005 soba, pored recepcije ima ogroman kavez u kome šetaju najveći lavovi koje sam ikada videla uživo ili na filmu. Na recepciji hotela smo primetili neku gužvu. Gospođica Drobnjak se raspitala i u narednih par minuta obezbedila karte za koncert Tom Jonesa koji se to veče održavao. Pravi je doživljaj bio uz čašu crnog vina slušati uživo legendu, u fantastičnom društvu Đorđa, Gorice i Save. Vratili smo se u hotel Luxor, koji u osnovi ima 10.000 m2, čiji je samo mali deo recepcija, dok je ostatak 40 restorana, mnoštvo prodavnica i bezbroj kockarskih stolova za poker i rulet, tražeći ostatak ekipe da im prenesemo utiske. Naravno da smo im se pridružili i okušali sreću u kockanju.

 

Drugi dan, nastavljamo obilazak glavnog bulevara THE TRIP. Igor Titin otkriva fantastični tržni centar “Fashion Show” gde smo uglavnom svi kupovali uspomene iz LV. Od 20 najvećih hotela na svetu 18 je u LV i svaki je karakterističan po nekoj besplatnoj atrakciji:

LUXOR (naš hotel u obliku piramide) ima sfingu i visoki obeliks na ulazu. EXCALIBUR hotel u obliku zamka kralja Artura kao iz crtanog filma NEW YORK – NEW YORK ima kip slobode, bruklinski most PARIS ima Ajfelov toranj sa predivnim restoranom gde smo kolege vodili na piće, balon, trijumfalnu kapiju BELLAGIO hotel sa ogromnom fontanom koja u ritmu muzike priređuje spektakl plesa vode THE MIRAGE ispred kojeg u večernjim satima se verodostojno prikazuje eksplozija vulkana i lave TREASURE ISLAND priređuje gostima LV predstavu dva gusarska broda od kojih se jedan potapa CESARS PALACE prvi hotel u koji kada smo ušli nismo videli kockarnicu. Susreli smo se sa mnoštvom skulptura, umetničkih slika i prodavnica. Međutim, glavna karakteristika LV kockarnica je smeštena u drugom delu hotele tj. Koloseumu. Hotel CIRCUS CIRCUS u prvi mah nisam doživela kao hotel, već kao pravi cirkus jer prilaz, parking i recepsija su stvarno u obliku najvećeg cirkuskog šatora.

U predvečernjim satima smo stigli do STRATOSPHERE TOWER. Slikali smo se svi zajedno u prizemlju a onda krenuli liftom na 112 sprat. Tamo se nalazi ogroman restoran, zabavni ringišpil i katapult. Od svih nas najhrabriji je bio Sava, koji je sve to isprobao.

Po povratku u hotel odmah smo obišli muzej “BODIES “ gde su prikazana realna ljudska tela. Videli smo kosture ženskog i muškog tela, muskulaturu, izložene sve organe tela. Od fetusa do rođenja deteta kako izgleda telo. Površinu kože jednog ljudskog tela. Pravi doživljaj za nas a edukativno za svakog studenta medicine. Opet smo veče završili u kockarnici!

 

03.04.2009. posle doručka, gospodim Diklić, Gorica, Sava i ja krećemo u obilazak HOOVER DAM. Ova brana je podignuta od 1931-1935 godine, nosi ime po Herbert Hoveru 31. predsedniku US. Obišli smo središte i videli 18 generatora. Oni obezbeđuju struju za Nevadu, Arizonu i Californiju. Po povratku u hotel užurbano kreću pripreme za posetu najbolje ocenjenog od strane publike i medija sexi show FANTASY. Slika govori sve, ali predstava vođena od strane Stephanie Jordan i ostalih devojaka Tracey, Dar, Tara, i ostalih kojima nismo zapamtili imena je trajala dva sata a doživeli smo kao fantastičan san kojeg se mnogi i danas prisećaju. I ovu noć kao i predhodne završili smo u casinu.

 

04.04.2009. U jutarnjim satima neki spavaju, umor ih stigao. Ali gospođica Drobnjak, Sava i ja krećemo na turneju “full day – 4:1”. Prvo smo otišli do Hoover Dam, ali ovoga puta smo prešli preko brane i ušli u Arizonu. Drugi doživljaj je vožnja pustinjom kroz nepreglednu šumu Joshua drveća. Treće poseta kaubojskom ranču na kome smo se smestili za dnevni boravak. Obišli smo karakteristične kaubojske barake, zaprežna kola sa kompletnom opremom za duga putovanja jedne porodice. Obučeni u originalna kaubojska odela sa praznim puškama gledali smo odbrojavanje i nišanjenje Gorice u Savu ali i obrnuto. Pravi konji su nas odvukli u kaubojskim kolima do proplanka i glavne destinacije ovog dana. Kao četvrto hrabra trojka UNIQA osiguranja je poletela helikopterom u razgledanje GRAND CANYON-a. Ushićenje od malog prostora, prisutne konstantne turbulencije i pogleda koji smo imali je pravi doživljaj. Posle polučasovnog razgledanja kanjona i reke Kolorado sleteli smo na naš ranč. Tamo nas je dočekao tradicionalan ručak i čaša crnog vina, koja je i te kako prijala posle ovakvog uzbuđenja. U povratku smo na pauzama napravili nekoliko fantastičnih fotografija. Odmorili smo se u vožnji da nebi nešto propustili u LV. U večernjim satima smo posetili u našem hotelu muzej “TITANIK”. Ovde su izloženi mnogobrojni eksponati sa broda kao i lične stvari putnika. Gledajući originalne slike putnika uverili smo se da se reditelj filma Titanik stvarno potrudio da nađe glumce koji liče na njih. Prikazane su kabine broda prve, druge i treće klase. U muzeju možete videti maketu celog broda i na njoj obeležen delić broda koji je tu izložen. Taj delić broda je težak 15 tona i zauzima ogroman deo muzeja. Predvorje sale za ručavanje sa predivnim stepeništem takođe je izloženo. Kada vas pomalo stiže umor u obilasku ovog muzeja ugledate vrata i pomislite evo kraja! Iza tih vrata se nastavljala čarolija ovog muzeja. Izašli smo na palubu broda sa originalnim svetlosnim efektima polarne noći, osetili hladnoću kao da smo na pučini i ugledali ogroman ledeni breg ispred nas. Ne bih bila mirna da nisam pipnula i osetila pravi led (ogromna ledena santa). Najpotresnije su bile liste putnika treće klase (gde je jedva četvrtina preživela), druge klase (gde je odnos preživelih i utopljenih pola-pola) i prve klase (gde je većina preživela). Posle ovako autentične posete Titaniku najviše nam je prijalo druženje naše šestorke u kockarnici do sitnih sati.

 

Peti dan kao i na svakom putovanju posvetili smo šetnji i kupovini poklona za sve one koji su nam dragi, privatno i poslovno. Umor je činio svoje pa smo popodnevne sate proveli u SPA Centru. Bazen koji je deo hotela, masaža od strane profesinalnog osoblja uz obilje sokova i voća koje je besplatno. U večernjim satima UNIQA tim se fenomenalno organizovao i iznajmio pravu limuzinu Linkoln kojom smo još jednom obišli LV i odvezli se do krajnje destinacije, hotela TREASURE ISLAND u kome smo gledali predstavu CIRQUE DU SOLEIL. U pauzama raznih akrobacija učesnika neki su malo odmarali kapke ali nismo im zamerili. Svoju izdržljivost smo pokazali i te noći kao i svake predhodne. Moram pohvaliti sreću koju je imala gospođica Drobnjak na ruletu, Gospodin Titin je na pokeru bio uspešan pa je sebi zaradio opremu za golf.

U ranim jutarnjim satima 06.04.2009. smo krenuli kući. Posle nekog vremena zamolili su nas da izađemo iz aviona jer je u New Yorku nevreme. Svi smo posedali ali Sava je smatrao da je to božiji znak, pa je na aerodromu u prvi aparat koji je video, ubacio 20 dolara?? Rezultat, kada je povukao Jack pot je bilo 202 dolara. Slavlje je započeo sa kolegom Titinom koji je bio pored njega. Sa kašnjenjem u startu stigli smo u New York, gde nam je avion otišao pa smo čekali sledeći(par sati). Stigli smo u London gde nas je naš vodič odvukao na pogrešan gejt pa nam je pobegao i let za Beograd. Opet nekoliko sati čekanja do sledećeg leta, tako da smo u Beograd stigli 07.04.2009 u kasnim popodnevnim satima. Nakon 40 sati putovanja, rastali smo se od trkaće kokoši(našeg vodiča).

Još jedna pohvala rukovodstvu kompanije i službi marketiunga na fantastično osmišljenoj stimulaciji koja je najbolji mamac za ostvarenje vrhunskih rezultata. U iščekivanju sledećeg nagradnog takmičenja srdačno Vas pozdravljam, do sledećeg putovanja.